Verkstan, där sagor blir till verklighet

Hjärtat av vår verksamhet är verkstan. Det är här vi smider, valsar, polerar, experimenterar, svettas och stångar våra huvuden. Helt enkelt allt som gör att den där klumpen till guld, så småningom blir till ett smycke med själ. Alla smycken från Guldmakeriet görs för det mesta för hand.
Guldsmedsyrket är ett av dom äldsta yrkena. Många av våra verktyg i verkstan ser ungefär likadana ut som när yrket en gång startade för några tusen år sedan, andra har följt med utvecklingen och är supermoderna.

Varje smycke som lämnar verkstan är skapat med kärlek för detaljerna, för hantverket, ja faktiskt för smyckets själ. Det kan låta pretentiöst. Men att sitta med ett smycke i sin ena hand och med verktyg i den andra, och arbeta fram varenda liten detalj och personlighetsdrag gör att man får en sorts relation med det. Kanske är det därför varje smycke är unikt, får sin egen karaktär, och utstrålar ett eget sorts liv.
Vårt formspråk speglar oss själva, eller kanske de vi vill vara. Sprudlande, nyfikna, starka, utmanande och romantiska. Inspirerade av livet, men en förkärlek för det skimrande mystiska, det nyfikna unga, det intrikata och det assymetriska. En saga om du så vill. Är du mer visuell än lingvistiskt lagd kan du titta i vårt fotogalleri för att se vad vi tidigare har gjort för smycken.

Här på Guldmakeriet gör vi både unika smycken i ett enda exemplar, men även en del “bästsäljare” som vi gör i  flera upplagor.
Material och ädelstenar varierar beroende på vilket uppdrag vi har. Genomgående så arbetar vi med ädla metaller, dvs guld, silver och platina och använder alltid äkta stenar.

Våra kunder, en kärleksförklaring.
Ja kära kunder, för det är ni verkligen. Ni är de som gör att vi åker till vårt jobb med ett leende på läpparna. Ni ger oss utmaningar så att vi får testa våra gränser. Ni ger oss nya infallsvinklar och idéer. Vi möter varandra öga mot öga. Skissar. Funderar. Brister ut i skratt. Ja några av er har till och med blivit riktigt nära vänner. Så blir det ibland när man ger någon förtroendet att skapa något till en, som ska vara för evigt. Eller till nästa fest för den delen.
Läs mer här om hur beställningar går till.