Om oss

Det här är Guldmakeriet

troll_liten

Vi är guldsmeder.
Flytande metall som stelnar och arbetas på uråldrigt vis till polerade, glänsande smycken. Kanske har metallen en gång varit ett tidigare smycke, och får återigen formas i händer med enkla verktyg och få nytt liv. Diamanter och andra ädla stenar infattas. Stenar som förutom att kunna blända, kan ge både kraft och styrka. Sånt gör vi..

Tanken med Guldmakeriet har alltid varit densamma, att tillverka vackra, unika smycken, gärna med en finurlig twist. Med egen verkstad i anslutning till butiken kan vi erbjuda utsökt hantverk med hög och personlig servicenivå. Det är det vi är bra på.
Varje kund ger oss olika infallsvinklar, och smyckena tar ofta helt olika form. Men det är ganska tydligt att det är ett smycke från Guldmakeriet.

Trollsländan var från början en självklar symbol för Guldmakeriet. Guldsmed är nämligen inte bara ett yrke utan betyder även trollslända på danska. I Japan har trollsländan sedan urminnes tider varit ett djur som representerat skönhet, men också varit en symbol för inre styrka. Det säger en hel del om Guldmakeriet.

carolina_portratt


Carolina Lomfors
Guldsmed sedan 2003. Utbildad på Guldsmedshögskolan i Köpenhamn.
Startade butiken hösten 2004 med tanken att erbjuda en guldsmedsbutik utöver det vanliga.