Köpvillkor

Detta kan verka stelt och tråkigt men är till för allas bästa :)

ALLMÄNNA VILLKOR
Dessa villkor nedan gäller handel i webbutiken och avvikelser från dessa är endast giltiga om båda parter har signerat särskilt avtal som reglerar detta. Vid handel av varor som ej finns presenterade i webbutiken gäller villkor som upprättas vid lagd order av denna vara.

– Samtliga priser anges i svenska kronor (SEK) och inkluderar 25% moms.
– Du som kund måste vara 18 år fyllda för att få handla varor över Internet. Är du yngre än 18 krävs målsmans godkännande.
– All bildinformation kan ej garanteras återge exakt utseende. Vi gör vårt bästa för att bildinformationen ska återge produkten på ett så korrekt sätt som möjligt, men det kan förekomma avvikelser mellan produktbild och aktuell vara.
– Alla varor som saluförs och presenteras i nätbutiken finns på lager om inget annat anges. Lagerstatus uppdateras löpande manuellt, och vi reserverar oss därför för mindre avvikelser. Om varan ej kan levereras kontaktas kunden direkt via e-mail eller telefon.
– Dina kontaktuppgifter kommer endast att ses och behandlas av Guldmakeriet, detta för att vi på ett enkelt sätt ska kunna ta hand om dig på ett bra sätt. Dina kontaktuppgifter kommer aldrig säljas eller på annat vis spridas till tredje part utan ditt godkännande.
– Alla bedrägerier eller försök till bedrägerier polisanmäls och Guldmakeriet förbehåller sig rätten att häva köpet om bedrägeri befaras.
– Guldmakeriet reserverar sig för eventuella felskrivningar, produktförändringar, ändrade produkterbjudanden, eventuella färgavvikelser, prisförändringar, felaktiga priser samt slutförsäljning. I fall då det finns uppenbar felaktighet i exempelvis prisangivelse kan detta tvinga Guldmakeriet att häva köpet och återbetala eventuellt inbetalt belopp inom 10 dagar. Guldmakeriet kan häva köpet närsomhelst under affärens gång då något av under denna punkt åberopade skäl upptäcks. Skäl att häva köpet skall tydligt redovisas till kunden i samband med köpets hävande.
– Avbeställning efter det att Guldmakeriet lämnat orderbekräftelse är ej möjlig. Produkter som är specialtillverkade eller ändrade i storlek för viss kund, gäller ej bytesrätt, öppet köp eller ångerrätt.
– Avbeställning är ej giltig förrän kunden fått bekräftelse från Guldmakeriet per e-post.
– Dessa köpvillkor är tillämpliga ifall svensk eller annan tillämplig lag ej föreskriver villkor, som är i konflikt med dessa. För privatkonsumenter gäller Konsumentköplagen samt Distansavtalslagen here som även innefattar skydd för Guldmakeriet.

BETALNING
-Utöver angivna priser tillkommer inom Sverige endast fraktavgift på 120 kr
-Betalningen görs med kredit-/betalkort eller paypal via internet, vilket möjliggör betalning med Visa, MasterCard, och American Express. Det finns också möjlighet till direkt banköverföring via Billmate. Direkt banköverföring är endast tillgängligt för svenska invånare.
-Väljer du att betala med kort debiterar vi ingen kortavgift. Vid en eventuell retur görs en återbetalning till det kort som användes vid köpet. När du betalar med kort hanteras betalningen av vår betalningspartner Billmate eller Paypal för att garantera en snabb och säker betalning. Guldmakeriet sparar aldrig dina kortuppgifter.

INRIKESLEVERANSER
-Vår ambition är att leverera din vara inom 2-5 arbetsdagar, med reservation för förseningar. Vid mer än 5 arbetsdagars försening kontaktas du för ny föreslagen leveranstid. Vid eventuell försening har du alltid rätt att häva ditt köp. Vid köp av våra specialdesignade smycken tar leveransen upp till 14 dagar om vi inte kommit överens om något annat.
-Inom Sverige skickar vi alla våra paket med Posten AB och skickas som rekommenderade brev. Ditt paket kommer för uthämtning till närmaste serviceombud.
-Alla försändelser med posten aviseras, var därför noggrann med att ange rätt mobilnummer och rätt mailadress. För att hämta ut ditt paket behöver du kollinummer/sändnings-ID samt legitimation. Du kan alltid följa din försändelse genom länken ”Spåra min försändelse” som du får i din orderbekräftelse. Alla paket ligger kvar på utlämningsställena i 14 dagar innan de returneras till oss, läs mer om detta under Outlösta paket.
-Om du anser att Posten AB försenar leverans på sådant sätt att du ej längre önskar leverans av beställning, är det ditt ansvar att beställningen avbeställs i enlighet med Guldmakeriets köpvillkor.

OUTLÖSTA PAKET
-Outlösta paket omfattas ej av ångerätten enligt distans- och hemförsäljningslagen. För paket som ej hämtas ut debiteras en avgift på för närvarande 299 kr. Detta motsvarar de kostnader som det orsakat oss att skicka ut paketet samt mottagit det i retur.
-Eventuellt obetald faktura skickas till inkasso.

RETURER & BYTEN
– Du har alltid 14 dagars öppet köp i enlighet med distansavtalslagen. Detta förutsätter att varan returneras i originalskick, det vill säga oanvänd och med samtliga etiketter och förpackning bibehållen. Naturligtvis har du rätt att prova varan. Produkter som är specialtillverkade eller ändrade i storlek för viss kund, gäller ej bytesrätt, öppet köp eller ångerrätt.
– Alla returer ska skickas som rek med posten AB.
– Vid returer står du för returfrakten. Packetera returen på samma sätt som du mottog den och spara kvitto på försändelsen. När din retur är administrerad kommer du att få bekräftelse på detta via mail. Administreringen sker vanligtvis 3-5 arbetsdagar efter det att vi mottagit din retur.

Guldmakeriet
St Nygatan 37
211 37 Malmö
För frågor: info@guldmakeriet.eu, 040-123 133

REKLAMATIONER
– Vid reklamation står vi för returfrakten men du måste lägga ut för den så länge. Packetera returen på samma sätt som du mottog den och spara kvitto på försändelsen. När din retur är administrerad kommer du att få bekräftelse på detta via mail. Administreringen sker vanligtvis 3-5 arbetsdagar efter det att vi mottagit din retur.
– När du mottagit din vara är det viktigt att du omgående inspekterar denna. Vid skadad paketering måste detta reklameras omedelbart på plats hos utlämningsstället. Vi ställer höga krav på kvalitet och garanterar att de varor du beställt av oss levereras felfria. Skulle du trots detta motta en defekt eller fellevererad vara ber vi dig att kontakta Guldmakeriet så snart som möjligt, dock senast inom 7 dagar. Beskriv felets art och bifoga gärna ett bildunderlag om du har möjlighet.
– Defekta produkter som returernas bör behandlas som om de vore felfria och det är vid alla typer av returer ytterst viktigt att produkten förpackas på ett sådant sätt att den ej riskerar att skadas.
– I de fall returanledningen är reklamation och fel ej kan påvisas utgår en avgift om 200:-+ moms + frakt tur och retur samt hanteringskostnad för ärendet.
– Vid reklamationer tillämpas Konsumentköplagen www.konsumentverket.se och vid en eventuell tvist följer Guldmakeriet Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.
Mer informatiom hittar du på Konsumentverkets hemsida, www.kov.se.